UKKMikä on Windows ReadyBoost?

ReadyBoost® Basics

• Windows® ReadyBoost® on asennettuna Microsoft® Windows® 7, 8 sekä Vistassa.
  • Jos se on päällä, flash muistit esim. muistitikuissa ovat käytössä tietokoneen cachena.
  • Koska monet flash-muistit ovat nopeampia kuin kovalevyt, ReadyBoost® tasoittaa tätä eroa.
  • Vaikka ReadyBoost® parantaa keskivertaisia luku/kirjoitusominaisuuksia, se ei puutu juokseviin luku/kirjoitusominaisuuksiin - tietokoneen kovalevy suoriutuu tästä parhaiten. ReadyBoost® valitsee itse nopeimman lukuominaisuuden.

ReadyBoost® vaatimukset

Seuraavat vaatimukset on täytettävä, jotta ReadyBoost® parantaisi nopeuksia:
  • Muistitikun tulee olla yli 256mb.
  • Muistissa tulee olla 2.5mb/s läpimeno 4k luvuille ja 1.75mb/s läpimeno 512k kirjoituksille.
  • Muistitikun tulee olla 1-3 kertaa tietokoneen RAMin kokoinen.
  • Huomaa, että jos sinulla on muistitikku joka on suurempi kuin 4gb, suurempi osa muistia ei käytä ReadyBoost®ia FAT32 rajoitusten takia.

Windows® ReadyBoost®in käytön aloittaminen muistitikun kanssa

Windows® ReadyBoost® on tarjolla vain Windows® 7, 8 sekä Vistassa ja sen käyttö on erittäin helppoa.
  • Työnnä muistitikku Vista-tietokoneesi USB-porttiin (Windows® 7, 8 sekä Vistassa).
  • Seuraava ikkuna ilmestyy:
  • Valitse 'Speed up my system'

Muistikun valmistaminen ReadyBoost®ia varten

• Oletetaan, että muistitikku on USB-portissa ja aloitit ReadyBoost®in yllämainitulla tavalla, mene "Omaan tietokoneeseesi", klikkaa hiiren oikeanpuoleista näppäintä muistitikun kuvakkeen päällä ja valitse ominaisuudet
  • Seuraava valikko ilmestyy, klikkaa "ReadyBoost" kuvaketta
  • "Käytä tätä laitetta" tulisi valita, ja voit selta muistin määrää, joka on valmis ReadyBoost®iin.

Esimerkkejä jolloin ReadyBoost® toimii hyvin

• ReadyBoost® on erityisen käytännöllinen jos haetaan lisätehoja tietokoneesta, jossa RAMia ei voida enää laajentaa. Huomaathan, että jos tietokoneessasi on tilaa lisäRAMille ja huomaat jatkuvasti alisuoriutumista, ReadyBoost® ei korvaa lisäRAMin hankintaa.
  • ReadyBoost® on tehokkain auttaessaan RAM-intensiivisiä ohjelmia

Toiminnot, jolloin ReadyBoost® antaa huomattavaa nopeusapua.
  • Adobe® Photoshop®in ja Microsoft Wordin avaus ja lopetus.
  • Tietokonepelit
  • Internetin selaus (esim. streaming ja monen ikkunan yhtäaikainen selaus)

Lähteitä Windows® ReadyBoost®in suorituksista:

http://www.anandtech.com/systems/showdoc.aspx?i=2917&p=6
http://blogs.msdn.com/tomarcher/archive/2006/06/02/ReadyBoost-q-a.aspx