Twister
Olemme avoinna kaupankäynnille normaalisti. Myyntiedustajamme sekä tehtaamme ovat valmiina palvelemaan sinua.

UKKNAND Flash muisti ja sen hinnanmuutos

Mikä on NAND Flash?

"NAND Flash" on muistisiru jota käytetään USB muistitikuissa ja monissa elektronisissa laitteissa kuten matkapuhelimissa ja Apple iPod:issa. NAND Flash muistisiruja valmistavat vain muutamat huipputekniikan jättiläiset kuten Samsung , Intel ja Hynix, jotka valmistavat näitä siruja erilaisilla muistikapasiteeteilla sekä suoritustasoilla.

Miksi NAND Flash muistin hinta vaihtelee?

NAND Flash muistin hinta vaihtelee päivittäin riippuen senhetkisestä tarjonnasta ja kysynnästä aivan kuten muidenkin hyödykkeiden, esimerkiksi kahvin ja kullan hinta vaihtelee. NAND Flash muistisirujen valmistajat Samsung, Intel, Hynix ja Toshiba kontrolloivat sirujen valmistusta varmistaakseen ettei maailmanlaajuisilla markkinoilla ole liikatarjontaa eikä myöskään huomattavaa puutetta NAND Flash muistisiruista. Myös tunnetuilla yhtiöillä kuten Apple, Sony ja Nokia on kyky vaikuttaa NAND Flash muistin hintaan vahvan kysynnän muodossa.

Flashbay USB muistitikkujen hinta vaihtelee riippuen NAND Flash muistisirujen hinnasta, koska NAND Flash muistisiru muodostaa USB muistikun huomattavimman osan kulujen kannalta.

NAND Flash muistisiruja valmistetaan monilla eri muistikapasiteeteilla joiden hinta vaihtelee yksilöllisesti. Olemme koonneet ajantasaisen kaavion kuvaaman kuinka NAND Flash muistin eri kapasiteettien hinta on vaihdellut eri aikoina:

NAND Flash muistin yleisten kapasiteettien hinnan kehityssuunta eri aikoina(Vinkkinä tekniikasta kiinnostuneille, tämä kaavio on laadittu käyttäen Multi Level Cell (MLC) Grade A NAND Flash hintoja maailmanlaajuisilta avistamarkkinoilta, käyttäen päivän kaupankäynnin alinta hintaa)

Mutta minä luulin, että muistin hinnan kehityssuunta on aina alaspäin?

Pitkän aikavälin (esim. 1 vuosi) NAND Flash muistin hinnan kehityssuunta on alaspäin, kuten kaiken tyyppisen tietokonemuistin, mutta lyhyellä aikavälillä hinnat voivat sekä nousta että laskea voimakkaasti kuten voidaan nähdä ylläolevasta kaaviosta.

Vuoden kolmannella ja neljännellä neljänneksellä, NAND Flash muistin hinta usein nousee johtuen siitä, että tällöin valmistetaan maailmanlaajuisesti suuria määriä matkapuhelimia, Mp3 soittimia sekä muita elektronisia laitteita johtuen kysynnän kasvusta joulun alla. Suuremmat muistikapasiteetit kuten yli 32GB ovat yleensä epävakaampia hinnan suhteen kuin pienemmät kapasiteetit kuten 4GB ja 8GB.

Laskeeko hinta pian?

NAND Flash muisti on markkinoilla vaihdettava hyödyke, joten on vaikea ennustaa tarkasti kuinka hinta tulee muuttumaan lähitulevaisuudessa.