UKKMikä on USB 3.0 tai Superspeed USB?

USB on lyhenne sanoista 'Universal Serial Bus' ja '3.0' viittaa sen uusimpaan liitäntäversioon joka kulkee myös nimellä 'SuperSpeed USB'.

USB 3.0 tarjoaa paremman suorituskyvyn ja parannetun tehonsäästön USB 2.0:an verrattuna säilyttäen yhteensopivuuden USB 2.0 liitäntöjen kanssa. Parhaiten USB 3.0:sta hyötyvät laitteet joilla on suuret nopeusvaatimukset tiedonsiirrolle, kuten ne jotka suoratoistavat(streaming) teräväpiirtovideota.

Mitä USB 3.0-liitäntä lupaa?
  • USB 3.0 antaa 5 Gbps signaalivoimakkuuden tarjoten 10 kertaa paremman tehokkuuden Hi-Speed USB (USB2.0) liitäntään verrattuna.
  • USB 3.0 sisältää Sync-N-Go teknologian, mikä minimoi käyttäjän odotusajan synkronointitoiminnoissa.
  • USB 3.0 antaa optimoidun tehonsäästön(Optimized Power Efficiency). Ei kiertokyselyä(polling), matalammat aktiivisen sekä passiivisen virran vaatimukset.
  • USB3.0 on taaksepäin yhteensopiva USB 2.0:n kanssa. Laitteet keskustelevat 2.0 USB alustojen kanssa. Isäntälaitteet(hosts) tukevat vanhoja USB 2.0 laitteita.
Voivatko USB Flash-asemat hyödyntää USB 3.0-liitäntää?

USB flash-asemien luku- ja kirjoitusnopeudet riippuvat pitkälti aseman komponenteista. NAND flash-muistin laatu ja NAND flash-piirien määrä ja niiden konfiguraatio on erityisen tärkeää. Tällä hetkellä vain korkeimman hinta- ja teholuokan USB flash-asemat hyötyisivät USB 3.0:sta. Useimpien flash-asemien komponentit estävät niitä ylittämästä USB 2.0 liitännän nopeutta.