Twister
Olemme avoinna kaupankäynnille normaalisti. Myyntiedustajamme sekä tehtaamme ovat valmiina palvelemaan sinua.

Blogi Power Bank Iataaminen

Tässä artikkelissa kerromme eron Power Bank laturissa ilmoitetun viirtakapasiteetin (mAh) ja todellisen virtakapasiteetin eron. Eli kuinka monta kertaa todellisuudessa matkalaturilla voi laitetta ladata.

Power Bank akkuapasiteetti
Power Bankeilla on milliampeereissa mitattava kapasiteetti. Tämä kertoo Power Bankin virtakapasiteetin. Alan standardi on että Power Bankkien kumulatiivinen akkuihin ladattu virta määrittelee Power Bankin virtakapasiteetin.

Joissain tapauksissa virheellisesti oletetaan että matkalatureiden virtakapasiteetti siirtyy sellaisenaan sillä ladattavaan laitteeseen ilman hävikkiä. Todellisuudessa virtahävikkiä tapahtuu latauksen eri vaiheissa. Tämä koskee kaikkia Power Bankkeja, brändistä riippumatta.

Minne virta katoaa?
Virran siirtyessä Power Bankista laitteeseen (esimerkiksi matkapuhelimeen) virtaa häviää prosessin eri vaiheissä.

1) Alan standardin mukaisissa Power Bank akuissa on normaalisti 3.7 V jännitteinen ulostulo. Tämä jännite täytyy muuttaa 5 volttiin Power Bank matkalaturin sisäisten virtapiirien avulla, sillä 5 V on standardi jännite USB latureissa. Tässä jännitteen "boostaus" vaiheessa tapahtuu noin 10-15% virtahävikki.

2) Virran poistuessa Power Bankista, tapahtuu kaapelissa virran resistanssia. Latauskaapelin laatu ja pituus vaikuttavat myös virtahävikkiin. Esimerkiksi metrin pituinen, matalalaatuinen kaapeli, voi johtaa merkittävään virtahävikkiin kaapelin korkeasta resistanssista johtuen.

3) Kun varaus saapuu laitteeseesi niin jännite muuttuu jälleen, tällä kertaa se muuttuu 5 voltista 4 volttiin johtuen laitteessasi olevan akun vaatimuksista. Tämä muutos johtaa virtahävikkiin.

4) Kytketyn laitteen ominaisuudet ja sisäinen johdotus vaikuttaa virtahävikkiin. Jos laitteessasi on nopea lataustoiminto, on mahdollista että lataus ei ole yhtä tehokasta, sillä tehokkuus on vaihdettu nopeuteen. Edullisemmat ja usein heikompilaatuiset ovat yleensä huonompia tehokkuudessa, jopa normaaleilla latausnopeuksilla.

5) Loppujen lopuksi laitteessasi olevan akun laatu vaikuttaa paljon siihen paljonko varausta siihen saa. Jos puhelin on esim. 1-2 vuotta vanha, on erittäin todennäköistä että sen tehokkuus on paljon hekompi kuin uuden puhelimen jonka akkua ei ole montaa kertaa ladattu. Joka latauskerta heikentää akun kykyä vastaanottaa virtaa ja ajan kuluessa nämä vaikuttavat paljonkin akun virran vastaanottokykyyn.


Mitä tapahtuu menetetylle virralle?
Virtaa menee yleensä hukkaan lämmön muodossa, ja tästä syystä ladattava laite yleensä lämpenee ladattaessa. Kaikissa power bankeissamme on monikerroksiset suojamekanismit jotka sammuttavat power bankin mikäli sen lämpötila nousee yli normaalin käyttölämpitilan.

Jos haluat tietää lisää Power Bankeista niin täytä pikainen yhteydenottolomake. Yksi Account Managereistamme ottaa sinun pikaisesti yhteyttä.


flashbay Kirjoittaja: Sam Sanchez
Ole ensimmäinen, joka jättää kommentin
*
* Eivät tule koskaan näkymään
(tarvittaessa)
Ilmoita minulle, kun muut käyttäjät vastaavat tähän viestiin.
Lähettäessäsi tämän lomakkeen, tietojasi käsitellään tietosuojakäytännön mukaisesti.