Blogi NAND hinnat näyttävät edelleen nousevan vuonna 2017

Muistitikkujen hinnat ovat olleet nousussa NAND muistipiirien vajeen takia, ne ovat muistitikkujen pääkomponentti.

Vuoden 2017 ensimmäisen vuosineljänneksen aikana NAND muistisirujen hinnat ovat nousseet noin 14%. Tämä trendi näyttäisi jatkuvan koko 2017 vuoden ajan, tätä ennen hinnat ovat olleet laskussa vuosien ajan.

NAND Flash Prices Sept 2015 - Present


Seuraavat kaksi seikkaa ovat suurimpia syitä NAND vajeeseen ja hintojen nousuun:

1) Kysyntä: NAND sirujen kysyntä puhelimiin, tabletteihin, muistitikkuihin ja muihin laitteisiin ajaa hintoja ylöspäin.

2) Tarjonta: Tällä hetkellä on meneillään siirtyminen 2D muistista 3D muistiin NAND teknologiassa. Tämä kehitys on johtanut 2D NAND tarjonnan laskuun.

Kuluttajien kysyntä on ajanut NAND muistisiruvalmistajat keskittymään uudempaan NAND teknologiaan.

Samsung Electronics, joka on suuri NAND muistien valmistaja, kertoo että siiryminen 2D NAND teknologiasta 3D NAND teknologiaan on yksi suurimmista syistä tuotannon vähentämiseen. Muistisirujen tuottajien on tällä hetkellä vaikea löytää keinoja tuottaa suuria määriä 3D NAND muisteja kustannustehokkaasti.


Samsung Electronic's First 3D NAND

3D NAND valmistaminen on selvästi kannattavampaa; kustannukset ovat alhaisemmat per gigabitti, virrankulutus on alhaisempi, luotettavuus ja nopeus ovat parempia. Valmistaja ovat kuitenkin vielä vuosion päässä siitä että 3D NAND muistia voitaisiin tuottaa globaalilla mittakaavalla vastaamaan kysyntää.


The New 3D NAND Flash

Tästä johtuen elektroniikkavalmistajat joutuvat maksamaan korkeampaa hintaa koska kysyntä on suurempaa kuin tarjonta. Tämä johtaa muistitikkuvalmistajien kannattavuuden heikkenemiseen. Muistitikkujen voittomarginaalit eivät ole yhtä korkealla kuin puhelimissa ja tableteissa ja muissa vastaavisa laitteissa ja tästä johtuen NAND muistin hinta ajaa muistitikkujen hintoja ylöspäin. Hinnannousu näyttäisi tällä hetkellä valitettavasti jatkuvan, kunnes NAND tuotanto taas nousee, ja markkinat tasaantuvat.


flashbay Kirjoittaja: Joss Hancock
Ole ensimmäinen, joka jättää kommentin
*
* Eivät tule koskaan näkymään
(tarvittaessa)
Ilmoita minulle, kun muut käyttäjät vastaavat tähän viestiin.
Lähettäessäsi tämän lomakkeen, tietojasi käsitellään tietosuojakäytännön mukaisesti.