UKKEtuja USB-muistitikun käyttämisessä ulkoiseen kovalevyyn tai DVD-R:än verrattuna.

Purukumipaketin kokoinen USB-muistitikku on ulkoista kovalevyasemaa paljon pienempi eikä niissä ole liikkuvia osia, jotka voisivat pudotessa rikkoutua: USB-muisteja on siis helppo liikutella paikasta toiseen. Myöskään niiden asentamiseen ei mene aikaa, vaan asetukset ovat jo koneissa valmiina.

USB portit ovat nykyään yleisempiä kuin CD- ja DVD-asemat. Sen takia USB muistit toimivat lähes kaikissa tietokoneissa. Myös tiedostojen siirto tietokoneen ja muistitikun välillä on paljon nopeampaa ja helpompaa kuin CD:n tai DVD:n polttaminen. USB muistit toimivat kannettavan kovalevyn tavoin, eli siihen voi lisätä ja poistaa tiedostoja vaikka kuinka monta kertaa. CD-R ja DVD-R levyjen kanssa tiedostoja voidaan siirtää ja tallentaa vain kerran, eikä niitä sen jälkeen voi poistaa.

Kaiken tämän lisäksi on sanomattakin selvää, että perinteinen levyke, vain 1.44MB:n muistilla, ei pärjää kilpailussa suurimuististen (jopa 32GB) USB-muistitikkujen kanssa.