Blogi Välimuistiin kirjoitus

Eräs teknisemmista kysymyksistä joita meiltä täällä Flashbaylla kysytään liittyy 'Write Caching' toimintoon. Uusin blogimme käsittelee mitä Write Caching tarkoittaa sekä kuinka se toimii.

Write Caching on prosessi jossa asemalle tallennettava tiedosto ei tallennu välittömästi, vaan jättää välimuistiin osan tallennuksesta myöhempää ajankohtaa varten. Kun USB muistitikku kiinnitetään tietokoneeseen, dataa voidaan joko kirjoittaa tai lukea laitteelta. Jotta kirjoitus ja lukunopeutta voitaisiin vauhdittaa, tietokone voi hyödyntää nopeaa RAM muistia keräämään USB laitteelle lähetettyjä kirjoituskäskyjä ja siirtää ne välimuistiin kunnes hitaampi, ulkoinen asema on lopettanut edellisen prosessinsa. Muut ohjelman voivat täten suoriutua nopeammin, ilman että joutuvat odottamaan ulkoisen aseman kirjoitusprosessin päättymistä.


Samalla kun prosessi nopeuttaa tietokoneen muuta toimintaa, on olemassa myös pieni riski että dataa häviää mikäli tietokoneessa tapahtuu järjestelmävirhe, sähkökatkos tai USB laitteen irroittaminen ennen aikojaan. Jos USB laite poistetaan ennen välimuistin tyhjenemistä ja kirjoituksen loppuun saattamista., tiedostot saattavat olla lukemattomissa. Luonnollisesti, mitä suurempi tiedoston koko, sitä pidempään prosessissa kestää.

Windows käyttöjärjestelmän oletusasetuksena on että 'Write Caching' ei ole käytössä laitteen nopean irroittamisen mahdollistamiseksi ilman että laitteen 'Safely Remove Hardware' ikonin käyttämistä. 

Järjestelmävirheen tai virtakatkoksen riski on verrattaen pieni verrattuna nopeammasta suorituskyvystä saatavaan hyötyyn .

Mikäli haluat tarjouksen logollisista muistitikuista seuraavaa tapaamista, konferenssia tai tapahtumaanne silmälläpitäen, täytä vain Tarjouspyyntölomakkeemmer ja yksi Account Managereistamme on sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.


flashbay Kirjoittaja: Chris Anguelov
Ole ensimmäinen, joka jättää kommentin
*
* Eivät tule koskaan näkymään
(tarvittaessa)
Ilmoita minulle, kun muut käyttäjät vastaavat tähän viestiin.
Lähettäessäsi tämän lomakkeen, tietojasi käsitellään tietosuojakäytännön mukaisesti.